Östersund Winter Sports Camp »

PARASPORT

Mångfald och en välkomnande attityd är en förutsättning för ett sunt och roligt idrottsevenemang, och därför är jämställdhet och ett inkluderande synsätt viktiga verktyg för Nordiska Ungdomsspelen.

NUS ambition har alltsedan starten 2017 varit öppna för parasportare, men eftersom NUS koncept är att idrotterna/arrangerande klubbar själva styr över sitt tävlingsformat så varierar möjligheten från idrott till idrott. Idag är det ett antal av de medverkande idrotterna som erbjuder möjlighet till  integrerat deltagande för parasportare, men vårt fokus är att efterhand kunna välkomna parasportare i så många idrotter som möjligt.

Vår vision ”En idrottsfest för unga idrottare när den är som allra bäst” syftar till fina tävlingar med en grund i rörelseglädje och glad gemenskap. Nordiska Ungdomsspelen verkar helt enkelt för att ge alla idrottare, oavsett faktorer som könstillhörighet eller funktionsförmåga, en självklar plats i svensk idrottsrörelse för att skapa gemenskap och glädje i sin idrott.

De idrotter som idag har integrerad Parasport presenteras nedan. Under varje idrott kan du läsa mer om vilka grenar som erbjuds och hur du går tillväga med anmälan.

Antalet anmälda parasportare har hittills varit låg, men vi jobbar för att få fler parasportare i NUS. Helst redan i vinter men såklart även på lång sikt.

Längdskidor

Skidskytte

Padel

Curling

Ski-Cross

Friidrott

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi kommer enbart att använda din e-postadress för att skicka nyheter rörande Nordiska Ungdomsspelen. Du kan när som helst avsluta din prenumeration genom att klicka på länken i sidfoten på våra nyhetsbrev.