top of page

NYHETER

Missa aldrig en uppdatering

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vid frågor eller funderingar kontakta oss på info@nordiskaungdomsspelen.se

spår torget nus.JPG

Testa sprintbanan på Stortorget

För första gången har ni nu chans att träna på sprintbanan innan NUS startar!

 

Tidigare landslagsåkarna Viktor Thorn & Torstein Stenersen erbjuder alla ungdomar som tränar längd och skidskytte till ett träningspass på Reaxcer Snow Heart Arena på Stortorget mitt i Östersund.

En timme för inspiration eller varför inte som uppvärmning inför helgens tävlingar i Nordiska Ungdomsspelen?

Torsdag 23 feb mellan 18.00-19.00

 

Ingen föranmälan krävs men kom i tid! Egen utrustning medtages.

Välkomna!

Vinnare av priset
"Friidrottens vardagshjälte"

"någon inom friidrottsrörelsen som gjort eller gör betydande insatser i friidrottens vardag, för att skapa en miljö där alla är välkomna och alla trivs"

friidrott pris.jpg

- Så lät motiveringen till priset som delades ut på Friidrottsgalan på Cirkus i Stockholm den 24 januari av Svensk Friidrott och företaget Textilia. 

ÖGIF´s tränare Fredrik Lindberg och Kicki Wänseth Nyman var de som belönades med detta pris, ett stipendium på 30 000 kr.

 

Fredrik är den som leder friidrottens medverkan i Nordiska Ungdomsspelen

ögif.jpg
Stort GRATTIS till er från Nordiska Ungdomsspelen!
Nils van der Poel
Nils van der Poel!

Årets medaljutdelare

NUS Medalj 2023

Två nya idrotter 2023!

luftgevärsskytte.jpg

Luftgevärsskytte

Luftgevärsskytte äntrar NUS för första gången med deltagare främst från Jämtland men även tillresta från Västernorrland, Västerbotten och även från Norge.

Tävlingarna går från Gövikenhallen på lördag 25 februari, det vill ni inte missa!

_edited.jpg

Ishockey för tjejer

Ishockey för tjejer gör comeback! 

I år koncentrerar de sig på att utveckla spelare i spelteknik, spelförståelse och skridskoåkning under lördagen och under söndagen anordnas matcher i smålagsspel och helplan för deltagarna. Vi ses där!

Oscar Pentler Arena lördagen 25 februari
Klanghallen Brunflo söndagen 26 februari

brunflo hockey

Sven Höckert, ansvarig för Brunflo IK säger:

”Svenska Ishockeyförbundets gemensamma mål med sikte på 2030 är att alla flickor som vill spela ishockey, oavsett var i landet de bor, ska ha möjlighet att spela i homogena flicklag. Brunflo IK försöker skapa en möjlighet för ishockey för tjejer att öka inom länet och att fler klubbar ska erbjuda tjejerna egna träningstider för att skapa rena tjejlag. Samverkan mellan klubbarna är ett A och O i detta skede där tjejerna genom NUS får ett tillfälle att träna med andra tjejer för att testa sina gränser. Genom att delta i NUS skapar vi en möjlighet att visa upp att ishockey för tjejer är på frammarsch och att utövarna blir fler och fler. Vår målsättning med deltagandet är att inför 2024 kunna genomföra NUS som en Ishockey Cup för tjejer med mellan 150-200 deltagare.”

Premium Partner
diös logo

"Vi väljer att bli Premium partner då NUS är ett fantastiskt arrangemang som inte bara skapar en idrottsfest för våra ungdomar utan även är ett välkommet inslag för besöksnäringen i Östersund. Det är härligt att få uppleva stämningen på alla de arenor som det tävlas på och både invigning- och medaljfesten ramar in eventet och sätter färg på Östersund."

Johan Fryksborn

Affärschef Östersund-Åre

bottom of page