top of page

Träffa Maria Rooth!

Maria finns i Näskotthallen både lördag och söndag och även på partyt lördag kväll.

Maria Rooth är en fd. landslagsspelare i ishockey som avslutade karriären på 105 mål på 265 landskamper. Hon är sedan 2014 invald i IIHF (International Ice Hockey Federation) Hall of Fame, samt sen 2015 även invald i Svenska Ishockeyförbundets Hockey Hall of Fame. Maria deltog i 4 OS (1998, 2002, 2006, 2010) och vann ett OS-silver 2006 samt ett OS-brons 2002.

 

Idag jobbar Maria som inspirationsföreläsare, driver en av världens största hockeyskolor för tjejer i Halmstad och jobbar som hockeyexpert i SVT. Maria brinner för att stötta, stärka och inspirera dagens unga hockeyspelare till att satsa på världens bästa sport; ishockey. Maria jobbar även en hel del med sitt nya företag JUSTICE Hockey som skapar anpassade ishockeyklubbor för alla. En av världens lättaste klubbor med rätt flex för individen.

 

Då Maria brinner för att tjejer ska få samma förutsättningar som pojkar inom ishockeyn, blev det självklart att vara med på NUS då turneringen verkligen lägger vikt vid att tjejer ska få ta plats på rinken. 

"Det ska bli så otroligt spännande att få vara med som en ishockeyambassadör på NUS. Jag vill hjälpa till att sprida hockeyglädje, inspiration och tips och trix för att få dessa unga tjejer att älska ishockey ännu mer!”

Maria Rooth

bottom of page